Actueel

Kapotte brugleuningen worden hersteld

Het ministerie van Openbare Werken (OW) is bezig kapotte brugleuningen te herstellen. Het gaat onder meer om brugmeubilair dat door autobestuurders is kapotgereden. In de afgelopen periode zijn er meerdere gevallen geweest, waarbij brugleuningen als gevolg van roekeloos rijgedrag defect zijn geraakt, hetgeen ook wat ongemak met zich meebrengt voor voetgangers.

Zo is er eind september schade aangericht aan de brug over de Sommelsdijkse kreek. Een pick-up bestuurder die door een medeweggebruiker werd aangereden, reed in een poging de slag te voorkomen de brugleuning kapot. Eerder dit jaar werden ook de brugleuningen van de constructies aan de Nieuwweergevonden-/Indira Gandhiweg en Hanna’s Lust kapotgereden.

Kapotte brugleuning Sommelsdijkse kreek. Foto: Suriname Herald

De leuning van de brug aan de Nieuwweergevondenweg is vorige week hersteld door het aannemingsbedrijf Jankie. Het werk heeft een hele dag in beslag genomen, mede vanwege het intensief verkeersgebruik van de brug. Een werknemer zegt dat het in de bedoeling ligt ook de overige kapotte constructies aan te pakken. De begroting daarvoor is reeds ingediend.

Het ministerie van OW heeft in eerdere berichten de samenleving gevraagd zuinig om te gaan met faciliteiten waar het departement verantwoordelijk voor is. Het komt namelijk vaker voor dat niet alleen brugleuningen, maar vooral ook verkeerslichtinstallaties schade ondervinden als gevolg van (eenzijdige) aanrijdingen.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 10,368