Tijdens de vakantieperiode worden er ook belegde broodjes gekocht. Enkele verkopers van broodjes gaven aan dat de verkoop tijdens gesprekken even goed blijft lopen. De prijzen van belegde broodjes zijn bij sommige winkels gestegen, terwijl ze bij anderen hetzelfde zijn gebleven. Voor volwassenen en werkende mensen kan de prijs in eerste instantie schrikken, maar uiteindelijk worden de broodjes wel gekocht, aldus een klant die bij een broodjeswinkel werkt. “Het is vakantie, maar je ziet ook jongeren af en toe een belegd broodje kopen. In het centrum zijn er deze dagen veel bezoekers omdat ze schoolspullen kopen. Ouders vinden het handig om even een belegd broodje te kopen om bij te blijven,” zegt Anoes, die met haar twee kinderen in de stad is. Ze geeft aan dat ze soms zelf brood van huis meeneemt. “Als ik iets lekkers wil, koop ik het hier in de stad. Het is wel duurder dan thuis iets maken, maar het is ook een traktatie of uitje voor de kinderen. Dus ’s ochtends maak ik mijn broodjes om mee te nemen, en na het winkelen worden ze iets lekkers.”
Een andere klant die dagelijks in het centrum is, zegt dat ze vaak genoeg een lekker belegd broodje koopt. “Thuis heb ik niet altijd genoeg tijd, soms kan het wel, maar ik heb ook vaak zin in iets van buitenaf, of het is gewoon niet praktisch om iets zelf te maken. Dus koop ik vaak een belegd broodje.” Ze koopt meestal broodjes met zoutvlees, pom, kip of gehakt. “Ik kan het zelf maken, maar het kost veel tijd. Ik kan het me veroorloven, dus ik doe het op mijn eigen manier. De prijzen stijgen snel, voordat je het weet betaal je SRD 10 meer voor hetzelfde broodje dat je een maand of twee geleden kocht, maar ja, je hebt weinig keus als alles duurder wordt,” zegt de klant.
Een andere klant geeft aan dat ze haar brood zelf thuis bakt. “Ik kan eten zoveel ik wil. Als je een duur broodje op straat koopt, kun je er maar één kopen, dus het is meer om te laten zien dat je het hebt dan om ervan te genieten. Ik eet drie broden, dus één broodje van SRD 55 vult me niet,” benadrukt de klant. “Ik bak mijn eigen broodjes omdat de broodjes in de winkel duur zijn. Ik gebruik er in één dag zes, en mijn man en kinderen eten er samen achttien, dus dat zijn grofweg 25 broodjes per dag. Een pak is dan niet genoeg. Daarom bak ik mijn eigen brood. Ik ga mijn kinderen niet tekortdoen omdat de prijzen zijn gestegen. Ik doe het gewoon anders.”